Ett omskakande föredrag


Om jag hade fått i uppgift att inta ett land eller planeten jorden, skulle jag inte ett ögonblick fundera över vare sig tanks, kulsprutor eller andra komplicerade förintelsemaskiner. Inte om jag hade lite tid på mig.

Jag skulle i stället skaffa mig kontroll över landets institutioner, särskilt dess jordbruk och livsmedelsbearbetning, dess reklam och massmedia, samt för att riktigt knyta in grisen i säcken också deras hälso- och sjukvård. Det folket kunde då hälsa hem - inom kort skulle det bara vara ett minne blott, eller i min hand och till mig helt prisgivet.


Avslöjande försök på katter.

Du är vad du äter, också vad du tänker. Men de flesta människor tänker inte så mycket, och äter gör de alla och även tankarna beror utav vad de äter. En illustration över hur viktig vår föda är, är de försök dr. Francis Pottenger Jr gjorde på katter under åren 1932 - 1942. för att bestämma effekten av värmebehandlad mat. Alla katter livnärdes på kött, mjölk och fiskleverolja. Försöken ville visa vad som hände med katterna när maten värmebehandlades, dvs koktes respektive pastöriserades. Iaktagelserna gällde även mjölk behandlad på annat sätt, t ex torkad, kondenserad och konserverad mjölk, eller mjölk från en ladugårdsko som endast fick torrfoder. De skulle alltså jämföras med kor på grönbete. Resultaten av dessa försök är minst sagt tankeväckande och för människor med sinne för realiteter i högsta grad skrämmande. Särskilt när vi tar i beaktande under vilka villkor vårt jordbruk drivs och vår livsmedelshantering sker idag.


Jämförelsegruppen med normal kost

Vad såg då Pottegner och hans forskargrupp? Jo, de såg att de katter som fick rätt kost var friska, saknade missbildningar och parasiter och uppvisade ett för katter normalt beteende och reproducerade sig generation efter generation utan svårigheter. Deras ansiktsskelett och bett uppvisade liksom det övriga skelettet en regelbundenhet och bestämda könsskillnader. Slemhinnorna var fasta och glatta med fin färg och utan infektioner eller degenerativa förändringar. Muskelmassan var utmärkt och pälsen av utmärkt kvalitet. Djuren fällde ej nämnvärt med hår. Tandinflammationer sågs mycket sällan. Skelettet hade normal kalkinlagring och de inre organen var fullt utvecklade och fungerade normalt. Djuren hade ett utmärkt infektionsförsvar och angreps inte av vare sig löss eller parasiter, och uppvisade inga tecken på allergier. De tyckte om att vara tillsammans, var vänliga och förutsägbara i sitt uppträdande. och reproducerade sig likformigt den ena generationen efter den andra. Missfall var sällsynta och kattmammorna uppfödde sina ungar utan svårigheter. Ja, så såg det ut när kattorna fick rätt kost.


Försöksgruppen

Vi ska nu få höra vad som hände med de kattor som fick kokt kött. Förutom att deras kött var kokt levde de i allt på samma sätt som de nyss omtalade katterna. Rent generellt sågs dessa katter som ungar uppvisa stora olikheter, både till storlek och skelettbyggnad . Även utan röntgenbilder kunde man klart se av skallens utformning eller ansiktsskelettet med dess tänder att dessa djur fötts av mammor som fått eller själva var uppfödda på den felaktiga kosten. På röntgen uppvisade skeletten grov trapukelering samt bristande kalkinlagring. Hos tredje generationen med denna felaktiga kost förekom t o m skelett mjukt som gummi och äkta ostrogenetisk imperfecta. Vidare sågs hos djuren hjärtbesvär, underaktivitet och inflammation av sköldkörteln, njur-, lever-, testikel- och äggstocksinfektioner, liksom blåskatarr, ledinflammationer och äkta artrit. Närsynthet och långsynthet, inflammationer i nervsystemet, förlamningar och hjärnhinneinflammationer, allt var vanligt förekommande hos dessa katter. Skelettinfektioner utgjorde ofta dödsorsak och tredje generationens katter, uppfödda på detta sätt, var alla så genomfördärvade att ingen överlevde sex månaders ålder.

Dessa katter, matade med felaktig kost, uppvisade samma sjukdomsbilder som också ökat kraftigt hos mänskligheten sedan sekelskiftet, men framför allt efter 50-talet när inflyttningen till städerna tog fart. Vid mikroskopisk undersökning sågs abnorm vävnad, framför allt i lungor och sköldkörtel. De här katterna var irritabla och lättretliga. Vissa hondjur var t o m så farliga att handskas med, att de döptes till "Tigern" , "Kobran" och "Skallerormen", medan handjuren i stället var påfallande lätthanterliga, ofta också i total avsaknad av aggressivitet och deras intresse för sexuellt uppträdande var lamt eller perverterat.

Generellt sågs omvända roller. Hondjuren blev aggresiva och handjuren passiva. Tilltagande abnorm sexuell aktivitet sågs också inom könen. Sådana sexuella avvikelser sågs över huvudtaget inte hos katter med för katter naturlig kost. Tarmparasiter förekom rikligt liksom hudskador och allergier. Allergierna tilltog från en generation till nästa. Lunginflammation och diarré var vanliga dödsorsaker bland de vuxna respektive unga kattorna. Vid obduktion sågs äggstocksförtvining, liksom livmodersvullnad och hos handjuren en utvecklingshämning av spermaproduktionen.

Spontanaborter hos första generationen som uppfötts på felaktig kost var ca 25 % och hos andra generationen ca 70%. Födslarna var generellt svåra och flera hondjur dog också under förlossningen.. Många kattungar var dödfödda eller för svaga att orka dia. Efter förlossningen var många kattmammor mycket medtagna och bara dog utan påtaglig sjukdomsbild cirka 3 månader senare. Svårigheter under graviditeten sågs i ökande omfattning liksom oförmåga att bli gravid.

Ett typiskt exempel var t ex katt nr 524 som fått kokt kött under ett år. Hon födde sex kattungar av vilka hon åt upp två första dagen och sedan inte visade någon tendens att ta sig an de övriga fyra. Vid undersökningen fann man att hennes mjölkkörtlar inte utvecklats så att hon kunde ge di, varvid de fyra ungarna droppuppföddes med komjölk fr o m andra dagen. Tre av ungarna dog i diarré tredje dagen. Den återstående ungen placerades hos en frisk kattmamma med diande ungar, men dog på fjärde dagen trots att denna kattmamma tog extra omsorg om denna unge. Ingen katt kunde sedan den under 12-18 månader fått en felaktig diet, dvs kokt kött eller behandlad mjölk, någonsin därefter föda en helt frisk kull ungar. Och det tog fyra generationer på riktig kost innan några friska ungar över huvudtaget föddes igen.


Jämförelser med människan


Detta föredrag är inte tänkt att belysa vådan av kokt kött. Vi vet att vi människor minsann överlevt mer än tre generationer trots att vi äter vårt kött kokt. Nej, vi vill snarare belysa vådan av felaktig kost.

Vad åstadkommer då det kokta köttet hos katten? Förutom en brist på aktiva enzymer så sker en förskjutning av syrabasbalansen. Hos oss människor ses den bilden då vår kost i större utsträckning innehåller kött och serialer förutom fullkornsprodukter eller socker, och i mindre utsträckning utgörs av frukt och grönsaker som odlats - och detta är viktigt - utan hjälp av konstgödsel. Hur hänger då detta ihop? Jo, vid konstgödsling innehåller växterna mindre mineraler - och inte lite mindre heller. Ta t ex järn. I genomsnitt innehåller naturenligt odlade frukter och grönsaker 20-40 gånger mer järn än konstgödselodlade sådana. Det innebär att om du skulle fått ditt dagsbehov av järn tillfredsställt av ett salladshuvud måste du, om den konstgödselodlats, äta cirka 30 stycken per dag. Och det klarar du kanske inte av.... Clementiner t ex kan innehålla 100 gånger mindre järn om de konstgödselodlats. Alltså, om det normalt räckt med fem clementiner för att tillfredsställa behovet, så måste man om de odlats med hjälp av konstgödsel äta 500 stycken. Det har ingen normal människa råd med och är också i övrigt svårt att klara av.


Mineraler

Varför är nu mineralerna så viktiga Jo, bl a för att vid en syrabasförskjutning i kroppen som ju sker när maten innehåller för mycket syror eller för lite mineraler, förstörs kapillärerna dvs de fina blodkärlen som försörjer kroppens alla inre organ och vävnader. Första tecknet på detta är blödningar i tandköttet och tandlossningssjukdom. Varje zoolog vet att när man ser en tandlossningssjukdom hos en djurart är detta ett förebådande av denna arts snara undergång.

I Sverige uppskattas det idag, att av en befolkning på 8,5 miljoner, 2 - 3 miljoner lider av tandlossningssjukdom. Man undrar då, har det inte alltid varit så? Hur var det t ex under medeltiden? Jo, i det material vi kommit åt från tiden kring digerdöden, då ju folk dog i alla åldrar, såväl de som var friska som de som var sjuka innan de drabbades, där hittar man exempelvis hos 50-åringarna att alla deras tänder var kvar i munnen. Och de har en kariesfrekvens på cirka 1,5 %. Nej, tandlossningssjukdom är ett nutida fenomen. Tar man sig så en titt på mineralinnehållet i växterna, så sjunker vid användning av kvävegödsel halten av spårämnen med undantag av under de allra första åren, då det sker en markant ökning av magnesium, mangan, zink och järn men också av koppar och aluminium.

Farliga mineraler

Aluminium anses ha ett starkt samband med senilitet. För mycket koppar leder till skizofreni. Men man ser också vid för höga kopparintag lättare besvär som svårigheter med att uppnå sexuell orgasm, kraftig behåring på kroppen, överdriven fettfördelning framför allt i fråga om de nedre extremiteterna och man får lätt hål i tänderna. Föreställningen om att man är en människa av särskild betydelse, ja t o m storhetsvansinne, liksom obefogad misstänksamhet gentemot medmänniskorna och så småningom mera uttalat skizofrena symptom som känslan av att någon kontrollerar ens tankar samt abnorma hörsel eller synupplevelser tillhör också bilden.

Makt och psykisk obalans

Det finns ett ordspråk som lyder "Ett folk har de ledare de förtjänar". Det är inget fel på tekniken som sådan - endast på vår användning av den. Vartefter tekniken utvecklas måste också varje enskild människas kunskap utvecklas och i takt med hennes teknik - annars kan hon komma till stor skada. Tar inte bonden ansvar för vad och hur han odlar på sina marker och tar inte kvinnorna ansvar för vad de sätter fram på matbordet, får man inte bli förvånad -och kan man väl knappast heller beklaga sig över - om man får psykiskt eller fysiskt sjuka barn, administratörer, samhällsdebattörer eller folkledare. Och man kan kanske också vänta sig att de sjuka framför allt ska dyka upp inom maktapparaten, eftersom man här mer än på andra platser har möjligheterna att ge utlopp för sina paranoida vanföreställningar.

Tror någon att Lenin, som enligt sin dagbok hade målsättningen att göra slut på 90 % av den ryska befolkningen och som faktiskt lyckades med 30 %, då 20 miljoner, eller att Stalin som enligt dagspressen gjorde slut på mer än 40 miljoner av Sovjetunionens befolkning - tror någon att dessa personer var psykiskt välbalanserade människor? Tror någon att deras närmsta omgivning utgjordes av psykiskt välbalanserade människor? Tror någon att de ledare som idag tillåter utsläpp från fabriker, användandet av konstgödsel och annat som bevisligen skadar människor "en masse" , utgörs av psykiskt välbalanserade personer?

Någon undrar kanske hur det kommer sig, att det förefaller vara en sådan koncentration av dessa människor med ett så obalanserat psyke i toppositioner. Hur är det möjligt? Man måste betänka att vissa former av psykisk sjukdom också ger en enastående uthållighet. Perservation - tror jag det heter med en medicinsk term. Man ger sig inte. Katatonikern, en form av skizofreni, kan stå still utan att röra en muskel dag och natt en hel vecka. Knappt ingen normal frisk människa kan väl klara det. Inte om han så finge en miljon. Dagens jordbruk och dess livsmedelshantering samt också de nya matvanorna gör och kan inte annat än göra människor sjuka till kropp och själ. Bland de mycket sjuka finns människor med enastående krafter. Kampen om maktpositionerna är hård och den makt vi givit åt våra ledare har kanske just dessa människor villigt accepterat för att kanske just de varit mest motiverade och haft störst möjlighet att nå dessa positioner.

Sundhet och eget ansvar

Vill du ha friska barn och ett sunt samhälle måste vi börja med att se till att vi har en frisk jord, ett friskt vatten, frisk luft och att vi inhämtar kunskaper om hur man brukar dessa enligt de naturliga lagarna. Därför att naturen vet fortfarande bäst. Varje människa måste ta ansvar för sig och sitt. Se till att hon får mat och dryck som är friska så att hon själv blir frisk och stark, så att både hennes hjärna och kropp rår med, så att hon orkar vara människa.

Erbjudanden om att det här tar vi hand om åt dig , det här behöver du inte sätta dig in i eller förstå, partier som talar om trygghet och omhändertagande, finns det all anledning att vara på sin vakt emot. Det finns väl ingen som gör något för intet här i världen.

Erbjuder de sig att ta hand om dig måste man nog i första hand undra om det är för deras skull eller för din. Eller rent av för att kunna använda dig för sina egna syften.


Möjligheter till ett sunt liv

Kunskapen om näringen är den allra mest fundamentala. Vår mat och dess framställning kan vi inte lämna i andras händer. Framför allt inte så länge som den allmänna hälsonivån är vad den är. Många bor nu i städer utan någon som helst kontroll över sin mat eller dess odlingsbetingelser och fortsatta öde. Men - man kan starta odlingscirklar. Tillsammans kan man studera hur man ska odla, samla pengar till gemensam jord, eller införliva bönder i sina grupper och ingå avtal med dem om att odla enligt överenskomna principer, mot att gruppen köper in produkterna. En fördel är att de otillbörligt dyra mellanhänderna också på så sätt avskaffas. Man lär sig själv att mjölksyrajäsa, varmed man får levande förädlad föda, eller torka sin mat. Sedan också rätt tillagningsteknik och riktiga matkombinationer.

Ingen rätt närd människa har något som helst behov av stimulansia som t ex kaffe, te, choklad, cocacola eller tobak. Dessa piggar bara upp en kort stund, gör oss sedan deprimerade, ångestladdade och rastlösa. Ingen vettig människa dricker över huvudtaget kaffe. Varför ska man för dyra pengar importera något som innehåller mer än hundratalet olika gifter? Kaffe är ett utmärkt vattendrivande medel.

De ämnen som framför allt måste finnas närvarande för att vi genom födan ska kunna producera energi och ork är B-vitaminerna. Utan dem kan vi vare sig tänka eller röra en muskel. Definitionen på B-vitaminer är alla vattenlösliga vitaminer utom C, som redan var upptäckt och namngivet när det var aktuellt att ge B-vitaminerna ett namn. Så dessa ämnen utan vilka ingen energi kan skapas i kroppen, just dessa uttöms om man dricker kaffe. Likaså mineralerna.

Vidare, de förtätningar som ses i brösten vid mammografi och som betraktas som förstadiet till bröstcancer försvinner efter sex månaders avstående från kaffe, te, choklad och cocacola. Det gift som sätts i samband med den i dag så vanliga bröstcancern finns i alla dessa stimulansia. Detta gift anses ha samband med cancer också i andra körtelvävnader, t ex bukspottskörtel- och levercancer, som båda är under kraftigt ökande liksom den vanliga prostatacancern. I väst har de flesta män över 60-års ålder nu prostataförstoring.

Vad ska man då dricka i stället för kaffe undrar kanske många. Något du behöver och har nytta av. De flesta får i sig alldeles för lite vitaminer och mineraler för att kunna fungera optimalt. Ta vara på tillfället. Mjöl från nyponskal är rika på både vitaminer och mineraler. En tesked utröres i en stor kopp vatten, smakar gott och är till nytta för dig, samt dessutom etiskt. Kaffeodlaren vars jordägare kan stoppa hur mycket pengar som helst i sina fickor kan inte stoppa hur mycket mat som helst i sin mage. Köper du inte hans kaffe kanske marken kan användas till mat för markodlaren och hans barn i stället.

Goda handlingar sprider goda handlingar och ansvarslöshet mera ansvarslöshet. Nu när varor från väst urskillningslöst också kommer till öst måste vi nog för att inte komma till skada lära oss att handskas med dem. Skaffa er kunskap om det vita mjölet respektive fullkorn, om socker och kött respektive frukt, grönsaker, baljväxter och nötter, om margarin och kommersiella matoljor respektive oljerika frön. Hälsometvetna människor i väst handlar sällan i de s k livsmedelsbutikerna. Måste man göra reklam för en vara är det troligen något som smakar illa eller kroppen inte har något naturligt behov av., ofta rena giftet kanske. Titta vad man gör reklam för. Cigaretter, kaffe, cocacola, läsk och choklad.


Kattförsökets implikationer på människan

Beträffande de i inledningen klargjorda olikheterna i ansikts-, skelett- och skallform på försökskatter, så har detta en direkt implikation på vårt eget ansikte, vår egen käkes utformning. Vi blir kanske inte så vackra, tänderna trängs i munnen och får inte plats. Och vi får ungdomar långa som flaggstänger, vilket beror på molybdenbrist och vi får foster stora och svåra att framföda som man också ser vi molybdenbrist.


Kosttillskott eller naturenlig odling

De här sakerna kan naturligtvis avhjälpas genom att man ser till att man får kosttillskott. Men man måste då se till att man får kosttillskott av alla naturligt förekommande ämnen och det kan vara svårt att känna till. Så det naturligaste och enklaste är att se till att vi odlar naturenligt - utan konstgödsel, utan gifter. Att vi lär oss t ex biodynamiska odlingssätt som hjälper oss att få ökade skördar, att vi gödslar vår mark med stenmjöl så att mineralrikedomen i vår nu sjuka jord återställs.

Man har gjort försök som visat att barn som i övrigt fortsätter med den diet de hade tidigare kan öka sin IQ, markant genom tillskott av vitaminer och mineraler. IQ är ett mått på intelligensen efter tester som man arbetat fram i väst.

Skaffa er kunskaper och lycka till.

******



             _____________________________________

                  -----------------------









 Åter till Samtliga artiklar som förekommit under rubriken Gäster





Åter till Bakgrund