Leif Andersson  Henriksbergsvägen 104   136 67 Vendelsö   2013-06-09

Druvsav
=====

Jag har en vinranka, Spulga, som förra året gav 10 liter vin. Men den breder ut sig över häck och 
äppelträd så i höstas beskar jag den. Men det blev lite väl häftigt. Jag råkade klippa huvudstammen 
ett par meter från roten. 

I våras började snittet att sava. Stammen vid snittet är precis lagom grov för att den skall gå att 
tränga ner i en PET-flaska. Jag har nu provat att samla upp några dl sav.

När man tar in sav i munnen smakar det först ingeting. Men när man sväljer känner man en 
smak som påminner om brödtoner som finns hos vissa champagnesorter. Och eftersmaken 
är lång. 

Jag vet inte hur det är med hållbarhet eller hur det blir om man dricker mer än några droppar 
men det var en lite lustig upplevelse att smaka på det.